آزمایشگاه جامع علوم کاربردی نوظهور در طراحی

کاویون: ورکشاپ دیجیتال فیوچرز ۲۰۲۳

۰۷ آبان ۱۴۰۲ | ۱۲:۱۶ کد : ۵۷۶۲ در دانشکده چه می‌گذرد؟

کارگاه ساخت دیجیتال با عنوان دیجی پای توسط "دیجیتال فیوچرز" با همکاری "خانه ساخت دیجیتال دانشگاه هنر" به صورت دوگانه (حضوری - مجازی) و با حضور 48 دانشجو در تابستان 1402 برگزار گردید. هدف اصلی این کارگاه، آشنایی دانشجویان با طراحی رایانشی و ساخت دیجیتال و تجربه ساخت یک پاویون در مقیاس یک‌به‌یک بود. در طی این کارگاه، دانشجویان ابتدا با فرآیند طراحی رایانشی و ساخت دیجیتال آشنا شده و سپس به طراحی فرم پیشنهادی برای پاویون نهایی پرداختند. در روند کارگاه از میان طرح‌ شرکت‌کنندگان، بهترین گزینه برای ساخت نهایی انتخاب و مراحل طراحی جزییات و آماده‌سازی برای ساخت دیجیتال طی شد.

دانشجویان در فرآیند تولید قطعات به کمک دستگاه CNC سه‌محوره، پرداخت و سرهم‌کردن قطعات، تجربه متنوعی از فرآیند ساخت دیجیتال را کسب نمودند. محصول نهایی کارگاه که سازه ای با خم-فعال است و "کاویون" نام دارد، در محوطه پردیس هنرهای زیبا دانشگاه تهران برپا گردید.

"کاویون" حاصل یک ترکیب لغوی از واژه های "کاو" از ادبیات فارسی به معنای خمیده و مقعر، و واژه انگلیسی پاویون، به معنای سازه ای موقتی به منظور سر پناه می باشد. هدف از این نامگذاری، تلفیق زیبایی هندسی سازه با نقش آن به عنوان سرپناه و القا توامان معانی فرم و عملکرد بوده است.